Ngarep > Kabar > Warta Industri

Apa mesin mbusak rambut bisa mbusak rambut kanthi permanen?

2024-03-26

mbusak rambutPrakara iki, kanggo akeh kanca kanthi rambut awak sing kuwat, minangka siklus sing bola-bali, proses sing ngganggu. Ing taun anyar, angin instrument rambute aman utamané gedhe, wis miwiti instrument rambut aman utawa isih nonton kanca-kanca bakal duwe akèh mamang, rambut aman instrument bisa aman rambut permanen?

Prinsip wutah rambut

Rambut digawe saka oyod lan batang. Oyod rambut kalebu folikel rambut, papilla dermal, kelenjar sebaceous, kelenjar kringet, ujung saraf, otot pili tegak, sel blast rambut, lan pembuluh getih mikroskopis.

Batang rambut

Kalebu ujung, tengah lan oyod rambut. Folikel rambut lan papilla dermal minangka pabrik ing ngendi rambut digawe lan saka ngendi rambute tuwuh. Sisih ngisor folikel rambut (batang lan bolam), sing dadi pusat pertumbuhan rambut, utamane saka sel blast rambut sing diwasa, kanthi jumlah melanosit sing cilik. Sel-sel jeblugan rambut, minangka "mesin" wutah rambut, langsung kena pengaruh faktor-faktor sing nyebabake rambut lan terus-terusan dibagi kanggo ngasilake sel rambut anyar.

Siklus pertumbuhan rambut

Siklus wutah dipérang dadi telung tahap: periode wutah (2-7 taun), periode istirahat (3-4 minggu) lan periode shedding (Maret-April). Udakara 85%

Rambut ana ing tahap pertumbuhan lan bisa tahan nganti 7 taun. Mung 1% rambut sing ana ing wektu istirahat, sawise periode pertumbuhan mlebu ing wektu istirahat, pangopènan (3-4) minggu, rambut ora entuk nutrisi saka papilla rambut, akar rambut mulai tipis. 14% saka rambute ana ing tahap shedding, njaga (3-4) sasi, rambute atrophic, werna rambut munggah menyang kelenjar sebaceous ing tutuk; Sajrone periode shedding, rambut anyar wiwit tuwuh ing folikel.

Prinsip alat cabut rambut

Prinsip piranti mbusak rambut yaiku "efek fototermal selektif" cahya, sing tumindak ing folikel rambut, lan ngrusak sel jeblugan rambut saka folikel rambut liwat konduksi panas, supaya sel jeblugan rambut ora aktif lan folikel rambut. rusak, supaya rambute ora tuwuh maneh.

Prinsip piranti mbusak rambut optik ngarep lan piranti mbusak rambut laser semikonduktor ing rumah sakit padha, yaiku "efek photothermal selektif" cahya.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept